Anyagmozgatás

Anyagmozgatas-leantoolbox-rendszerkocsi

Legyen szó az élet bármelyik területéről, a modern kor emberének a legfőbb igénye, hogy mindent azonnal kézbe vehessen és használhasson, ez pedig csakis gyors és hatékony gyártósori körülményekkel lehet megvalósítani. Ezért nem véletlen, hogy fejlett ipari környezetben nem hiányozhatnak a munkavégzéshez szükséges anyagmozgató berendezések, általuk sokkal egyszerűbbé és könnyebbé válik a munkavégzés, anyagmozgatás. Az anyagmozgató eszközök a gyártás során egyetlen munkafázisból sem hiányozhatnak, legyen szó nehéz anyagok mozgatásáról, automatikusan vezérelt, vezető nélküli vontató- és szállítógépekről, vagy egyéb logisztikai megoldásokról, mint például a csővázas kocsi, trolley, milkrun rendszerek.

IPARI TÁROLÁSTECHNIKA

Ipari tárolástechnikai termékeink között megtalálható az euró szabványos műanyag dobozokhoz és nyitott tárolódobozokhoz való kézikocsik és kocsik sokszínű palettája. Kiválóan alkalmas euró dobozok szállítására vagy kis alkatrészek raktári kocsijaként gyárakba vagy műhelyekbe. Az általunk kínált szállítókocsik és berendezések kiváló megoldást nyújtanak az üzemben és a raktárban az áru szállítási és komissiózási feladatok megoldására. A raktárak többségében a költségek 50%-át a komissiózás teszi ki, ezért nem mindegy hogyan csökkentjük ezeket a költséget és milyen eszközöket használunk a folyamat hatékonyságára. A rendelések többsége nem egyetlen árucikkre vonatkoznak. Amikor több árucikket kell összegyűjteni, az egyes árufajtákból különböző darabszámot összeszedni, nem ritkán a tárolási egységeket meg kell bontani és ezért precíz és hatékony munkára van szükség. Több árucikk rendelése esetén előfordulhat az is, hogy a kívánt mennyiség a tárolási egység többszörösére is vonatkozhat. Kínálatunkban megtalálja a termékeihez legalkalmasabb rendszerező kocsit. Minél jobban szervezett a raktár, annál gyorsabb a komissiózás.

KATALÓGUS

MANIPULÁTOROK

A manipulátorok olyan teherkiegyensúlyozó berendezések, amelyek ergonómiai megoldást nyújtanak a kézi anyagmozgatás területén. Ezen gépek jellemzője a könnyű, pontos és precíz használhatóság. Modern technológiai követelményeknek megfelelően alkalmasak a kis- és nagyméretű terhek gyors és gyakran ismétlődő mozgatására. A termékek fő jellemzője, hogy kézi erőkifejtés nélkül, csak a gép mozgását irányítva üzemeltethetőek.

KATALÓGUS

Előnye:

 • az operátorok emelésből adódó kifáradása elkerülhető
 • jobb ergonómia, minimális emberi erőfeszítés
 • kiemelkedő precizitás
 • automata terhelés figyelés és balanszírozó funkció
 • biztonsági funkciók
 • vezeték nélküli kapcsolat
 • távoli segítségnyújtás
 • kis energiaigény.

Liftronic széria – intelligens és érzékeny

Liftronic-anyagmozgatas-manipulator-lean

A LIFTRONIC® manipulátorok a teherkiegyensúlyozó berendezések legfejlettebb változata. Ezen berendezések vezérlését egy mikroprocesszor végzi a hagyományos pneumatikus vezérlés helyett, így nincs kitéve azoknak a tipikus korlátoknak, amik a hagyományos gépeknél jelentkezik, ezért sokkal jobb teljesítménnyel és magasabb megbízhatósággal működnek. A LIFTRONIC® széria termékeivel a gép kezelői magabiztosan, nagy sebességgel és pontossággal mozgathatnak terheket. A fejlett vezérlő rendszerének köszönhetően folyamatosan felügyeli a teher változását és az operátor szándékait, így a kezelője számára a nehéz anyagok mozgatása olyan lehet, mintha csak grammokat emelne.

Hagyományos ipari manipulátorok– praktikus és erős

PN-anyagmozgatas-manipulator-lean

A PN széria termékei pneumatikus manipulátorok, amikkel akár 250 kg tömegű terhet is emelhetünk, mozoghatunk és foroghatunk velük úgy, mintha azok súlytalanul lebegnének. Megbízható, robusztus és sokoldalú, amit arra terveztek, hogy olyan helyre is be tudjanak nyúlni, ahova másfajta géppel szinte lehetetlen lenne.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megtervezzük, hogy cége számára melyik a legalkalmasabb eszköz.

AUTOMATIKUSAN VEZÉRELT, VEZETŐ NÉLKÜLI VONTATÓ – ÉS SZÁLLÍTÓGÉPEK

Az AGV-k jellemzően egy közepes méretű, automatikusan vezérelt járművek, amelyek teljesen önállóan képesek követni egy optikai kijelölésű útvonalat. Az elektromos vontatók automatikusan csatlakoznak fel és le a két forgó és két fix kerékkel ellátott kocsikra, ill. azokról, és főleg ipari termelési környezetben és fizikai disztribúciós logisztikában alkalmazzák.

Előnye:

 • Pontos és biztonságos üzem.
 • Pontos logisztikai folyamat fix útvonalakkal.
 • 24 órás üzem emberi beavatkozás nélkül.
 • Megszünteti a villás targoncák által járó kockázatokat.
 • Az AGV nem okoz kárt az árukban, gépekben vagy szerkezetekben.
 • Könnyű üzembe helyezés és karbantartás.
 • A moduláris felépítésnek köszönhetően könnyen szerelhető és a karbantartás is egyszerűsödik.
 • Gyors és egyszerű programozás az érintőkijelzőn keresztül vagy egy számítógép gyors csatlakoztatásával.
 • Hatékony, megbízható szállítás.
 • Alacsony üzemi és karbantartási költségek.

Automata vontató gépeink a sokéves tapasztalatot ötvözik az érett és innovatív technológiával. Annak érdekében, hogy megtaláljuk az Önnek megfelelő AGV-t, megvizsgáljuk az Ön egyedi szállítási struktúráit és  megkeressük a megfelelő megoldások a folyamatok  optimalizálása érdekében és megtervezzük Önnek az optimális AGV alkalmazást.

CSŐVÁZAS KOCSI, TROLLEY, MILKRUN – LEAN ANYAGMOZGATÁS

A rendszerelemekből készülő kocsik az optimalizált termelési folyamathoz és termékekhez alakíthatók.  Az egyedi megoldások, kialakítások előnyei egyértelműek a kereskedelmi forgalomban beszerezhető kocsikkal szemben, a specializált igények szerinti konstrukciók az anyagmozgatás hatékonyságát eredményezik.

anyagmozgatas-csovazas-kocsi-lean

Előnye:

 • egyszerűen mozgathatók
 • illeszthető a gyártási folyamathoz
 • rugalmasan átalakíthatók a megváltozott termelési folyamatokhoz
 • ideiglenes igények egyszerűen lefedhetők
 • újrafelhasználható építőelemek
 • automata vontatókkal (AGV) történő integráció egyszerűen megoldható.

 

A lean rendszerbe tervezett kocsik kiválóan alkalmasak milkrun járatokkal való integrálásra. A milkrun a szervezett gyártási folyamatokban a munkahelyek, gyártó cellák fizikai kiszolgálásának tervezett körjáratos rendszere. A milkrun elv lényege, hogy a kiszolgált munkahelyek igényeinek megfelelően, alkatrészekkel feltöltött kocsik helyszínre mozgatásával egyidejűleg az ott leürült kocsikat körjáratban szállítják vissza a feltöltés helyére.

 

Ajánlatért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! 

ÍRJON NEKÜNK