LOTO rendszer – a 6S részeként

Fokozza a munkabiztonságot a lock out – tag out elemek alkalmazásával!

 

 

elektromos-loto-kizarokeszlet-lockout-tagout-kizaras-kitablazas-LOTO-rendszer

Mint tudjuk, a biztonság az egyik legfontosabb szempont a munkahelyen, így nem meglepő, hogy a biztonság hozzáadódik az 5S alapjaihoz. A LOTO a Lock out – Tag out rövidítésből született, mely kizárást, kitáblázást jelent. Lényege, hogy az ipari karbantartás, javítás esetén a véletlen ki és bekapcsolást mechanikus kizárással, fizikailag megakadályozzuk. A LOTO rendszer feladata, hogy megakadályozza a munkahelyi baleseteket.

Nézze meg termékeinket!

Hol alkalmazhatjuk a LOTO rendszert?

Mechanikai, villamos áram okozta kockázat kizárására. Vegyi kockázat, elektromos kockázat felmerülésekor. A berendezések mozgása, gépek működésének kizárására. A karbantartott gép, berendezés, villamos rendszer az energia ellátás váratlan megjelenésekor, véletlen indulásából, indításából, illetve a tárolt energia felszabadulásából ne okozhasson balesetet. A LOTO alkalmazásával a karbantartott gép, berendezés vagy rendszer váratlan mozgásával vagy energizálódásával nem okozhat veszélyt, a veszélyes tevékenység a feladatot végző személy kizárólagos személyes felügyelete mellett történhet.

Az energialeválasztó eszköz olyan mechanikai eszköz, amely használata vagy aktiválása esetén fizikailag megakadályozza az energia átvitelét vagy kibocsátását; ilyen eszközök lehetnek a manuálisan működtetett elektromos megszakítók, a leválasztó kapcsolók, a tolózárak, golyósszelepek, csapok, pillangószelepek.

Kevesebb állásidő, nagyobb termelékenység

Jól szervezett LOTO program esetén az energiaforrások jelölése világos, az eljárások könnyen követhetők, a kizáró eszközök könnyűszerrel hozzáférhetők; mindez nagy mértékben gyorsíthatja a karbantartási és a szervizelési tevékenységeket. A dolgozók kihagyhatják az olyan időigényes feladatokat, mint a csővezetékek és az elektromos áramkörök átvizsgálása a megfelelő energiakezelési pontok megtalálásához. Mindez azt eredményezi, hogy a karbantartási munkát hatékonyabban lehet elvégezni, kevesebb az állásidő és a gépek csúcsteljesítménnyel járhatnak.

A kizárás mellett fontos része a rendszernek a megfelelő kitáblázás is, amely utal a berendezés javításának idejére valamint az üzembe helyezésért felelős személyekre.

Legjobb biztonsági gyakorlattá vált világszerte az iparban a Lockout – Tagout rendszer.

Kínálatunkban a Lotomaster termékeit találja meg, amely ár-érték arányban tökéletes választás lehet a LOTO rendszer kiépítéséhez.. Természetesen segítünk is az alkalmazandó LOTO eszközök kiválasztásában, beszerzésében.

Írjon nekünk!

Amennyiben bővebb információra van szüksége a LOTO rendszereket illetően, vegye fel velünk a kapcsolatot.