Hogyan segít a folyamatfejlesztésben az írható mágnesfólia?

irhato-magnesfolia-parbeszed-lap-blog

Írható mágnesfólia: segítség a visual management alkalmazására

A nyomtatott mágnes, amelyet gyakran reklámmágnesnek is neveznek, egy univerzális termék, amely számos ipari ágazatban felhasználható. Előnye, hogy a felületre többször is fel lehet vinni adatot és eltávolítani anélkül, hogy a legcsekélyebb nyomot hagyná. A nyomtatott mágneslapok lehetővé teszik a felelősségek könnyű megosztását az alkalmazottak között, biztosítják a határidők betartását, segítségükkel könnyen elemezhetőek a gyártási folyamatok, és biztosítják, hogy minden feladatot megfelelően elvégezzenek. Az írható mágnesfólia ideális megoldást nyújt a mágnesfal vagy a mágnestábla funkcionalitásának és rugalmasságának kibővítésére. A mágnesfólia a nyomtatott mágnestábla gazdaságos kivitele, hiszen ha nincs rá szükség könnyen levehetők vagy áthelyezhetők, vagy grafikájuk kedvező áron módosítható.  

Miért jobb a vizuális szervezési módszer, mint más? 

A vizuális információkat az emberi agy gyorsabban feldolgozza. Használatával láthatóvá tehetők a standardok és észrevehetők a rendellenességek, amik ezáltal kiküszöbölhetővé válnak, vagy rögtön a helyszínen kijavíthatók. A megfelelő jelek, színek segítenek, hogy hol kell beavatkozni a folyamatba, annak hatékonyabbá tételéhez. Az írható mágnesfóliák megfelelő eszközök arra, hogy az információkat vizualizáljuk és könnyebben feldolgozhatóvá tegyük. 

Hogyan alakítható ki nyomonkövető-rendszer írható mágnesfólia segítségével? 

A nyomonkövető-rendszer kialakítása több szempontból is fontos feladat. Egyrészt ezzel tudjuk kitűzni a célokat, másrészt könnyebben be tudunk avatkozni a folyamatba elmaradás esetén és nem utolsó sorban a célok alakulását is ezzel tudjuk nyomon követni. Termelési területen a rendszer kialakítására a legalkalmasabb az 5S, munkabiztonsági, minőségügyi és teljesítmény nyomonkövető mágneses lap. Az írható mágnesfólia lapok segítségével hónapról hónapra ábrázolhatjuk a teljesítményünket, ezáltal a dolgozók tudatossága is növekszik. 

munkabiztonsági kereszten minden baleset nélküli napot zöld színű, a baleset napját pedig piros színű jelöléssel látjuk el. Ennek a megjelenítésnek köszönhetően könnyen átfogóbb képet kaphatunk a vállalat biztonságáról, és figyelemmel kísérhetjük az esetleges zavaró eseményeket. 

A minőségi nyomonkövető táblán pirossal jeleníthetjük meg a reklamációkat, sárgával a magas belső selejtet. A minőségköltségek alacsonyan tartása érdekében már a sárga jelzés esetén elindulhat a probléma kivizsgálása. 

Az SQDIP, azaz biztonság-minőség-szállítás-készlet-termelékenység illusztrációkon minden napot, ahol a kívánt célt elértük zölddel, a kitűzött cél alatti teljesítményt pirossal jelöljük. A hónap végére teljes képet kapunk a teljesítőképességről. 

Milyen előnyei vannak a nyomonkövető lapoknak? 

  • Növelni fogja a biztonságot, a minőséget és a teljesítményt. 
  • Javítani fogja alkalmazottainak hatékonyságát és szervezettségét.  
  • Kényelmesen feljegyezhet, megoszthat fontos információkat. 

Folyamatos fejlesztést elősegítő rendszer kialakítása a gyártó területen 

A kaizen lapok nemcsak arra jók, hogy a csapat nyomon kövesse a feladatokat. Ezeket a lapokat a munkaterületre is ki lehet helyezni, hogy a dolgozók pontosan tudják, hogy milyen státuszban vannak a változások. Emellett az sem elhanyagolható, hogy a lapok segítségével tudjuk ráébreszteni a dolgozókat a kaizen fontosságára, valamint a fejlesztésben való bevonásukba. A folyamatos fejlesztés lappal a PDCA feladatok státuszát, az intézkedések nyomonkövetése lappal a helyesbítő és javító feladatok állapotát, a gyökér ok elemzéssel a hibakivizsgálást segíthetjük. 

Milyen mágnesfóliákat és kiegészítőket találhat meg áruházunkban? 
  • A Lean Management módszerekhez adaptált fóliák, mint például az 5S, minőségi, munkabiztonsági nyomonkövető lapok. 
  • A teljesítmény nyomonkövető lapok megkönnyítik a tökéletes szervezet vezetését. 
  • Az írható mágnesfólia használata segíti a műszakok közötti kommunikációt és az információáramolást. Erre kínál remek megoldást a párbeszédlap és az eseménynapló. 
  • A probléma feltárását a gyökérok elemző fólia segíti. 
  • A folyamatos fejlesztés lapokon a feladatok aktuális státuszát követheti nyomon. 
  • Alkalmazható kiegészítők, például szalagok, mágnesek, jelölősablonok és matricák, amelyeket mind az irodában, mind a gyártócsarnokban használhat. 
  • Egyedi utasítás matricák és információs táblák. 

Ne feledje, hogy minden termék szabadon módosítható az igényei szerint, vagy akár teljesen egyedi elképzelés is létrehozható!