3 inspiráló irodai ötlet a hatékony munkavégzéshez

Magnestabla-falrendszer-munkakörnyezet-leantoolbox blog

Munkakörnyezet kialakítása

A rendezett, igényesen kialakított munkakörnyezet nemcsak kifelé üzenet a vállalatról, hanem befelé, a munkatársak felé is a megbecsülés, a munkájuk elismerésének üzenetét hordozza. Fontos, hogy a kommunikáció két irányát közös nevezőre lehessen hozni, emiatt érdemes a munkatársak véleményét kikérni a munkakörnyezet kialakítása előtt, ezáltal is növelhető az elköteleződés a változások iránt. Továbbá valós visszajelzést kapunk a munkatársak igényeit illetően, megtudhatjuk számukra mi az értékteremtő.

A kreativitás területén az embereknek általában sok inspirációra van szükségük. Ezért egy unalmas, lapos megjelenésű irodahelyiség könnyen demotiválhatja őket. Az inspirációk megtalálásához a kreatív embereknek ösztönző térre és környezetre van szükségük. Gondosan válogatott bútorokkal, kellékekkel, kiegészítőkkel motiváló teret hozhatunk létre. Íme, néhány irodai elrendezési tipp, amelyek felhasználhatók hatékonyságunk és kényelmünk javítására.

1. Kényelmes, relaxációs bútorok

A vállalkozásoknak folyamatosan új ötletekre és szabad gondolkodásra van szükségük. Ezért kulcs a rugalmasság, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy olyan kreatívan dolgozzanak, ahogyan csak akarnak. Gondoskodj egy álló íróasztalról, hogy azok, akik egész nap ülnek, mozoghassanak  és egy álló asztalnál végezhessék a munkát. Az álló íróasztal megkönnyíti a kommunikációt és a többi alkalmazottal való kapcsolattartást. Ezenkívül az irodában a munkakörnyezet kényelmesebbé és rugalmasabbá válik.

Helyezz el kanapét, hogy a munkatársak le tudjanak kényelmesen ülni. A hagyományos kanapé erre a célra megfelelő, de a babzsákfotel sokkal szórakoztatóbb, lazább. A munkakörnyezet több pontjára is elhelyezhetők, elmozdításuk is egyszerűbb.

babzsakfotel_leantoolbox

A munka hatékonyságának növelése érdekében a babzsákfotelek telepítése az egyik lehetséges módszer. Ez kényelmes helyet biztosít a munkatársaknak arra, hogy inspirációt találjanak a munka hatékonyabb elvégzéséhez. Előnye,  hogy a munka szórakoztatóvá válik és támogatja a kötetlenebb beszélgetéseket, ötleteléseket.

 2. Ösztökélő mágnesfalak, kellemes munkakörnyezet

Válassz egyedi íróasztalt, térj el a megszokott szürkeségtől. Ezután függesz a falra egyedi, színes mágnestáblát. A színes nyomat egyedi megjelenést és impulzív hatást ér el. Akár otthonról dolgozunk, akár a munkahelyünkre kell bejárnunk, a legtöbb időt az íróasztal mellett töltjük, így nem mindegy, hogy az asztal mögül felpillantva, a munkát megszakítva milyen környezet vesz minket körbe.

Sharp mágnestábla irodai környezetben 2

A nyitott irodahelyiség, formatervezés során a mágnestáblákat térelválasztóként, vagy szekrényajtóként is használhatjuk, növelve a multifunkcionalitást.

Kreatív_elrendezés_mágnestábla_leantoolbox

A kreatív munkahely egyszerűen megvalósítható. Bizonyos képekkel vagy egyéni formájú kitűzőpanelekkel és mágnestáblákkal az irodai környezet serkentővé válhat.

Kitűzőpanelek_kreatív_terek

A táblának az irodában az a feladata, hogy megkönnyítse a munkát. Egy adott kép, grafika vagy más, a munkával kapcsolatos dolog egyszerűen megjeleníthető rajta.

irodai környezet design mágnestábla leantoolbox

Kialakíthatóak olyan felülettel rendelkező asztalok, melynek lapjára azonnal jegyzetelhetünk, rajzolhatunk, mint egy mágnestáblára. Ha az ötleteinket rögtön leírjuk, a megvalósítás sem várat sokáig magára.

Írható_asztal_whiteboard_leantoolbox

3. Ötletszobák kialakítása az innovatív emberek számára

Az innovatív projekteknek olyan munkaterületre van szükségük, amely kielégíti az ötletroham és a megbeszélés igényeit. Az ilyen helyiségeket mobil bútorokkal, könnyen átalakítható funkcionális eszközökkel és kreatív falakkal kell ellátni.

Mágnestábla_fal_leantoolbox_projektor

Borítsd be a teljes falat mágnespanelekkel, kombinálva színes kitűzőpanelekkel.

iskolai környezet leantoolbox

Olyan bútort válassz, mely könnyű, szabadon mozgatható, hogy a táblákhoz minden érintett hozzáférjen.

A munkaterületek vagy a tárgyalótermek egyedi és kreatív módon készíthetők. Ha a táblára, mint falfelületre helyezzük az elképzelést, a munkatársainkat könnyebben bevonhatjuk az ötletelésbe.

Magnestabla falrendszer leantoolbox blog